12 niet vanzelfsprekende signalen dat er iets mis is met je gezondheid.

Het is waar dat er in sommige gevallen geen tekenen en symptomen zijn totdat iets, redelijk, vergevorderd is. Maar je lichaam kan jou op verschillende manieren vertellen dat er iets mis met je is en soms zijn dit waarschuwingssignalen niet of minder bekend zijn dan andere symptomen. Sterker nog symptomen van veel gezondheidsproblemen zijn vaak aanwezig zonder dat ze opvallen.

 

Ik heb een lijst gemaakt van symptomen en signalen die je lichaam geeft, maar die vaak weggewuifd of niet gezien worden.

1. Onbedoeld gewichtsverlies of -toename.
Het onbedoeld aankomen is natuurlijk nooit leuk en zullen we eerder iets aan doen of iets de schuld van geven dan op het moment dat je onbedoeld gewicht verliest. Met onbedoeld aankomen of afvallen bedoel ik: het aankomen of afvallen van gewicht zonder dat je veranderingen aanbrengt in jouw dieet en/of beweegschema. Beiden kan te maken hebben met schildklierproblemen. Het plotseling aankomen kan een oorzaak zijn van een traag werkende schildklier. Bij het plotseling afvallen kan het een symptoom zijn van een overactieve schildklier.

Benieuwd naar de andere signalen? Klik dan snel verder naar de volgende pagina.