Dit zijn de eerste signalen van Multiple Sclerosis (MS).

Multiple Sclerosis, beter bekend als MS, wordt vaak een ziekte voor jonge mensen genoemd. Meestal wordt de ziekte gediagnosticeerd bij mensen tussen de 20 en 40 jaar oud. Het is ontstekingsziekte in de hersenen waarbij myeline verdwijnt. De reden waarom de myeline verdwijnt is na vele onderzoeken nog steeds niet bekend.

 

Wel weten we dat het gevolg hiervan is dat het immuunsysteem hierdoor verandert en het de eigen zenuwweefselcellen vernietigt en littekenweefsel (sclerosis) ontwikkelt. Dit gebeurt door het gehele zenuwstelsel (multiple). Er zijn verschillende vormen van MS waarbij je bij de zwaardere vorm aangewezen bent op een rolstoel of blind kan raken. Acute MS is een zeer progressieve vorm waarbij de symptomen snel opkomen en uiteindelijk kunnen leiden tot overlijden.

Vreselijk! Deze ziekte wil je het liefst iedereen besparen of in het ergste geval vroeg bij zijn. Het is dus ontzettend belangrijk dat je weet wat de eerste symptomen zijn van MS. Klik door naar de volgende pagina om ze te lezen.